Citromos-ketchupos oldalas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg húsos oldalas
  • 1 db citrom (karikákra vágva)
  • 1 vöröshagyma (karikára vágva)
  • 1 bögre ketchup
  • 2 bögre víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors

Elkészítés:

Először az oldalast felszeleteltük, majd egy mély tepsibe helyeztük a szeleteket. Minden húsdarabra tettünk egy karika citromot és egy karika vöröshagymát. Az előmelegített sütőben, 220 fokon 30 percig elősütöttük a húst.

Amíg az oldalas sült, egy lábasban összemelegítettünk 1 bögre ketchupot 2 bögre vízzel, majd hozzáadtunk 1 teáskanál sót és 1 teáskanál borsot. Amikor letelt a 30 perc, ezzel a ketchupos keverékkel meglocsoltuk a húsokat, majd a sütő hőmérsékletét 180 fokra mérsékeltük.

Ezután 10-15 percenként meglocsoltuk a húsokat, míg teljesen meg nem puhultak. A végeredményt egyszerű, cikkekre vágott főtt krumplival tálaltuk.