Oldalas szalonnával, tepsiben sütve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg bőrös malacoldalas
- 20 dkg füstölt szalonna
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- grill fűszer
- őrölt kömény
- 1ü.sör
- 2 ek sertés zsír
- zöldségek ízlés szerint
Elkészítés:
Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. Az oldalast bőrrel felfelé tepsibe tesszük. A bőrét megkenjük hideg zsírral. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Fóliával letakarva sütőben 160-180 fokon kb 1 órát sütjük. A fóliát levéve visszatesszük a sütőbe és még 30-40 percet sütjük, közben többször megkenjük a sörbe mártott szalonnával hogy szép piros és ropogós legyen. Melegen körettel vagy hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

