Nyuszis rizs lecsós hússal recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 30 dkg lecsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
Körethez:
- 25 dkg rizs
- 2 teáskanál só
- 1,5 l víz
Díszítéshez:
- 1 közepes kovászos uborka
- 1 fekete olajbogyó
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst. Felöntjük vízzel, belepréseljük a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a lecsót és készre főzzük.
A rizst sós vízben megfőzzük. Egy tányér közepére halmozzuk a rizs felét és nyuszifejet alakítunk ki belőle.
Az uborkát nagyon vékony csíkokra vágjuk és azzal díszítjük a nyuszi szemeit és a bajuszát. Olajbogyó a szeme közepe, paradicsom az orra és a szája. A nyuszifej köré teszünk a lecsós húsból és zöldség zöldjével díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »