Nyuszis rizs lecsós hússal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- 30 dkg lecsó
- 1 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 dl víz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
Körethez:
- 25 dkg rizs
- 2 teáskanál só
- 1,5 l víz
Díszítéshez:
- 1 közepes kovászos uborka
- 1 fekete olajbogyó
- 1 közepes paradicsom
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst. Felöntjük vízzel, belepréseljük a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a lecsót és készre főzzük.
A rizst sós vízben megfőzzük. Egy tányér közepére halmozzuk a rizs felét és nyuszifejet alakítunk ki belőle.
Az uborkát nagyon vékony csíkokra vágjuk és azzal díszítjük a nyuszi szemeit és a bajuszát. Olajbogyó a szeme közepe, paradicsom az orra és a szája. A nyuszifej köré teszünk a lecsós húsból és zöldség zöldjével díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.