Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyuszis rizs lecsós hússal recept

Nyuszis rizs lecsós hússal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús
    • 30 dkg lecsó
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 4 dl víz
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 teáskanál fűszerpaprika

    Körethez:

    • 25 dkg rizs
    • 2 teáskanál só
    • 1,5 l víz

    Díszítéshez:

    • 1 közepes kovászos uborka
    • 1 fekete olajbogyó
    • 1 közepes paradicsom

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst. Felöntjük vízzel, belepréseljük a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a lecsót és készre főzzük.

    A rizst sós vízben megfőzzük. Egy tányér közepére halmozzuk a rizs felét és nyuszifejet alakítunk ki belőle.

    Az uborkát nagyon vékony csíkokra vágjuk és azzal díszítjük a nyuszi szemeit és a bajuszát. Olajbogyó a szeme közepe, paradicsom az orra és a szája. A nyuszifej köré teszünk a lecsós húsból és zöldség zöldjével díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá