Nyuszis rizs lecsós hússal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 30 dkg lecsó
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika

Körethez:

  • 25 dkg rizs
  • 2 teáskanál só
  • 1,5 l víz

Díszítéshez:

  • 1 közepes kovászos uborka
  • 1 fekete olajbogyó
  • 1 közepes paradicsom

Elkészítése:

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a felkockázott húst. Felöntjük vízzel, belepréseljük a fokhagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a lecsót és készre főzzük.

A rizst sós vízben megfőzzük. Egy tányér közepére halmozzuk a rizs felét és nyuszifejet alakítunk ki belőle.

Az uborkát nagyon vékony csíkokra vágjuk és azzal díszítjük a nyuszi szemeit és a bajuszát. Olajbogyó a szeme közepe, paradicsom az orra és a szája. A nyuszifej köré teszünk a lecsós húsból és zöldség zöldjével díszítjük.