Natúr szelet almaszósszal recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- kevés liszt
Az almaszószhoz:
- 5 kisebb alma
- 1 citrom
- narancs héja
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 1-2 db fahéj
- szegfűszeg
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Az almát hámozzuk, és kockázzuk fel, majd 7 dl vízben tegyük fel főni a fűszerekkel és a 4 evőkanál cukorral, pici sóval, 1/2 citrom levével, 1 kisebb narancs héjával.
Ha megpuhult az alma a tejfölbe belekeverjük a keményítőt és a főzőléből keverünk hozzá, majd hozzáöntjük a mártáshoz, és besűrítjük. Megkeverjük, beleöntjük a tejszínt és elkeverjük simára.
A húst eközben sózzuk és borsozzuk, majd olaj és vaj keverékét teszünk egy serpenyőbe, lisztben megforgatjuk a húst, majd a forró serpenyőbe rakjuk. Ha mindkét oldala megsült, kevés víz hozzáadásával lefedve puhára főzzük.
Párolt rizst adunk mellé a mártással kísérve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »