Natúr szelet almaszósszal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- só
- bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- kevés liszt
Az almaszószhoz:
- 5 kisebb alma
- 1 citrom
- narancs héja
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 dl tejföl
- 1-2 db fahéj
- szegfűszeg
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Az almát hámozzuk, és kockázzuk fel, majd 7 dl vízben tegyük fel főni a fűszerekkel és a 4 evőkanál cukorral, pici sóval, 1/2 citrom levével, 1 kisebb narancs héjával.
Ha megpuhult az alma a tejfölbe belekeverjük a keményítőt és a főzőléből keverünk hozzá, majd hozzáöntjük a mártáshoz, és besűrítjük. Megkeverjük, beleöntjük a tejszínt és elkeverjük simára.
A húst eközben sózzuk és borsozzuk, majd olaj és vaj keverékét teszünk egy serpenyőbe, lisztben megforgatjuk a húst, majd a forró serpenyőbe rakjuk. Ha mindkét oldala megsült, kevés víz hozzáadásával lefedve puhára főzzük.
Párolt rizst adunk mellé a mártással kísérve.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.