Nápolyi sertésborda recept

Hozzávalók:
- 8 kicsontozott sertésbordaszelet
- 1 dl olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kg cikkekre vágott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 15 dkg hosszú metélt
- 1 babérlevél
- 1 ágacska friss rozmaring
- 1 kiskanál vágott petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A kivert, megsózott, megborsozott hússzeleteket az olajban ropogós pirosra sütjük, majd az olajból kivéve, melegen tartjuk. Az olajban üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, és a többi fűszert beletesszük, majd a húst is visszatéve, jó puhára pároljuk. Amikor majdnem kész, a felszeletelt gombát is beledobjuk, és még öt percig együtt pároljuk. Közben a hosszú metéltet megfőzzük, és a vajjal összekeverjük, a tálat ezzel alapozzuk. Tetejére fektetjük a hússzeleteket, és az egészet a mártással leöntjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »