Napocska szelet hullámos chips-szel recept
Hozzávalók:
Napocska szelethez:
- 50 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk jódozott só
- 3 csipet őrölt fekete bors
- 2 csipet csemege paprika
- 3 csipet majoránna
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 szelet kenyér
- víz
- 3 főtt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Hullámos chips:
- 60 dkg krumpli
- olaj a sütéshez
- jódozott só
- hullámos szeletelő (gyalu)
Elkészítése:
Napocska készítése:
Összekeverjük a darált húst egy tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, kicsavart kenyeret belecsipegetjük. A fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát pedig kisebb darabokra vágjuk. Az egészet jól összekeverjük, és 1 órára hűtőbe helyezzük.
A 3 tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. A széleit (tetejüket) levágjuk, hogy jobban vágható legyen, és szebben illeszkedjen a fasírtban.
Egy nagyobb alufólia darabot megkenünk házi zsírral, és a hús 2/3-át ráfektetjük (előtte kézzel hosszú téglalapot formázunk belőle), mélyedéseket csinálunk bele egy evőkanál segítségével, és oda helyezzük a főtt tojásokat. A maradék húst rásimítjuk, hogy teljesen befedje a tojásokat. Őzgerinc formába, vagy egy normál tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 75 percig sütjük közepes lángon, végig letakart alufóliával.
Hullámos chips készítése:
A krumplit megpucoljuk, és felszeleteljük a gyalu segítségével. Bő olajban kisütjük, és megsózzuk. Körülbelül 30 perc alatt elkészült gyalulással és sütéssel együtt.
Tipp:
A napocska szeletet, ha kihűlt, felszeleteljük, a chipset mellé halmozzuk. Uborkasaláta, vagy csalamádé illik mellé!
A napocska szelet hullámos chips-szel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 7 g