Mustárral és ketchuppal pácolt, rántott szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ketchup
- ízlés szerint mustár
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk.
Minden szeletet sózunk és borsozunk, majd megkenjük mustárral és ketchuppal. Egy tálban letakarva a hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.
A panírozás a megszokott módon zajlik. A szeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk.
A panírozás után mehet a forró olajba, ahol takarék lángon sütjük.
Papírtörlőn pihentetjük, ahol a felesleges olajat lecsepeg róla.
Köretnek burgonya salátát készítettem mellé.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.