Mustárral és ketchuppal pácolt, rántott szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ketchup
- ízlés szerint mustár
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk.
Minden szeletet sózunk és borsozunk, majd megkenjük mustárral és ketchuppal. Egy tálban letakarva a hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.
A panírozás a megszokott módon zajlik. A szeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk.
A panírozás után mehet a forró olajba, ahol takarék lángon sütjük.
Papírtörlőn pihentetjük, ahol a felesleges olajat lecsepeg róla.
Köretnek burgonya salátát készítettem mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »