Mustárral és ketchuppal pácolt, rántott szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ketchup
- ízlés szerint mustár
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk.
Minden szeletet sózunk és borsozunk, majd megkenjük mustárral és ketchuppal. Egy tálban letakarva a hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.
A panírozás a megszokott módon zajlik. A szeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk.
A panírozás után mehet a forró olajba, ahol takarék lángon sütjük.
Papírtörlőn pihentetjük, ahol a felesleges olajat lecsepeg róla.
Köretnek burgonya salátát készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









