Mustárral és ketchuppal pácolt, rántott szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint ketchup
  • ízlés szerint mustár

Panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • étolaj

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk.

Minden szeletet sózunk és borsozunk, majd megkenjük mustárral és ketchuppal. Egy tálban letakarva a hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.

A panírozás a megszokott módon zajlik. A szeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk.

A panírozás után mehet a forró olajba, ahol takarék lángon sütjük.

Papírtörlőn pihentetjük, ahol a felesleges olajat lecsepeg róla.

Köretnek burgonya salátát készítettem mellé.