Mustáros-tejfölös karajszeletkék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg karaj
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 0,5 tk bors
- 1 és 0,5 ek mustár
- 1 nagydoboz tejföl (3,3 dl)
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Kevéske olajon fehérre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult és elfőtt a leve, a tejfölben elkeverjük a mustárt, majd a húshoz kavarjuk, átmelegítjük és elzárjuk.
Tésztával, melegen kínáljuk.
Tipp:
Nagyon hamar, kevés alapanyagból elkészíthető. A mustár igazán különleges ízt ad neki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

