Mustáros-tejfölös karajszeletkék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg karaj
  • 2 ek olaj
  • 1 tk só
  • 0,5 tk bors
  • 1 és 0,5 ek mustár
  • 1 nagydoboz tejföl (3,3 dl)

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre, majd nagyobb kockákra vágjuk. Kevéske olajon fehérre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.

Ha megpuhult és elfőtt a leve, a tejfölben elkeverjük a mustárt, majd a húshoz kavarjuk, átmelegítjük és elzárjuk.

Tésztával, melegen kínáljuk.

Tipp:

Nagyon hamar, kevés alapanyagból elkészíthető. A mustár igazán különleges ízt ad neki.