Mustáros sertéskaraj recept
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
A páchoz:
- 4 evőkanál mustár
- egy evőkanál olaj
- 5 gerezd fokhagyma (lereszelve)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 mokkáskanál őrölt, piros fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál só
- frissen őrölt bors
A körethez:
- 5 db közepes méretű burgonya
- 3 szál rozmaring ág
- kevés vaj
Elkészítése:
A húst az egyik szélénél 1 cm-es távolságban bevagdaljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a hússzeleteket. Ha van időnk egy egész éjszakára hagyjuk benne, ha nincs akkor elég egy óra is.
Mialatt a hús pácolódik a krumplit hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük szét. Vajat teszünk rá és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A húsokat forró serpenyőben kisütjük, szép pirosra mindkét oldalát, majd forrón tálaljuk. Rozmaringággal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


