Mustáros sertéskaraj recept

Hozzávalók:
- 4 szelet karaj
A páchoz:
- 4 evőkanál mustár
- egy evőkanál olaj
- 5 gerezd fokhagyma (lereszelve)
- 1 dl főzőtejszín
- 1 mokkáskanál őrölt, piros fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál só
- frissen őrölt bors
A körethez:
- 5 db közepes méretű burgonya
- 3 szál rozmaring ág
- kevés vaj
Elkészítése:
A húst az egyik szélénél 1 cm-es távolságban bevagdaljuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a hússzeleteket. Ha van időnk egy egész éjszakára hagyjuk benne, ha nincs akkor elég egy óra is.
Mialatt a hús pácolódik a krumplit hasábokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk rá, hogy ne főzzük szét. Vajat teszünk rá és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A húsokat forró serpenyőben kisütjük, szép pirosra mindkét oldalát, majd forrón tálaljuk. Rozmaringággal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »