Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros hús, ahogy mi szeretjük recept

Mustáros hús, ahogy mi szeretjük
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 0,5 kg sertés comb
    • mustár
    • bors
    • mustár
    • burgonya

    Elkészítése:

    Egy nagy fej vöröshagymát megpirítunk egy nagy serpenyőben kevés olajon, majd rátesszük a kockára vágott húst, és gyors kevergetés közben ezt is megpirítjuk egy kicsit. Annyi vizet öntünk rá, ami még nem fedi el a húskocákat, majd mustárt teszünk hozzá (ezt nem kell sajnálni, mert ez adja meg az ízét).

    Ezután fűszerezünk, só, bors, ételízesítő ízlés szerint, illetve mehet bele az apróra vágott vagy összenyomott fokhagyma. Jól megkeverjük, majd lefedjük és nagy lángon főzzük kb 10 percig, utána alacsonyabb tűzön addig, amíg a hús meg nem puhul, idő közben néha kavarjuk át alaposan az egészet.

    A végén levehetjük a fedőt 10-15 percre, ha sok leve maradt a húsnak, de ez már ízlés kérdése. :)

    Hasábburgonyával tálaljuk.

    Tipp:

    Mustár mennyisége ízlés függő, én nagyon mustárosan és nagyon borsosan szeretem. Első készítésnél javaslom a kóstolást. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá