Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros, borsos sertésszelet sült hagymával recept

Mustáros, borsos sertésszelet sült hagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sertéscomb
    • 5-6 fej vöröshagyma
    • 2-3 evőkanál mustár
    • őrölt fekete bors
    • étolaj
    • liszt

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.

    Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

    A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, egy kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.

    Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.

    Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a hússal tálaljuk. Főtt-sült burgonyát készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá