Mustárban pácolt serpenyős tarja színes vitaminsalátával recept

Hozzávalók:
Tarjához:
- 3 nagy csont nélküli sertéstarja szelet (kb ujjnyi vastag)
- 1 csapott kk só
- 3 csipet őrölt bors
- 6 ek mustár
- egy kevés olaj a sütéshez
Salátához:
- 3 közepes paradicsom
- 2 kisebb fej lilahagyma
- 1 kisebb kígyóuborka
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 1 ek olíva olaj
Elkészítése:
A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazzuk a mustárt, a tarjákat megforgatjuk benne. Pár órát hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha előző este beforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy a hús szeleteket ne lepje el. A tarják mindkét oldalát kb 13-13 perc alatt közepes lángon megsütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, színes vitaminsalátával kínáljuk, amit így készítünk: inden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát karikára, a paradicsomot és az uborkát fél karikára vágjuk. Meghintjük sóval, rászórunk kevés frissen őrölt borsot és meglocsoljuk kevéske olíva olajjal. Jól összeforgatjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »