Mustárban pácolt serpenyős tarja színes vitaminsalátával recept
Hozzávalók:
Tarjához:
- 3 nagy csont nélküli sertéstarja szelet (kb ujjnyi vastag)
- 1 csapott kk só
- 3 csipet őrölt bors
- 6 ek mustár
- egy kevés olaj a sütéshez
Salátához:
- 3 közepes paradicsom
- 2 kisebb fej lilahagyma
- 1 kisebb kígyóuborka
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 1 ek olíva olaj
Elkészítése:
A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazzuk a mustárt, a tarjákat megforgatjuk benne. Pár órát hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha előző este beforgatjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy a hús szeleteket ne lepje el. A tarják mindkét oldalát kb 13-13 perc alatt közepes lángon megsütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Melegen, színes vitaminsalátával kínáljuk, amit így készítünk: inden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát karikára, a paradicsomot és az uborkát fél karikára vágjuk. Meghintjük sóval, rászórunk kevés frissen őrölt borsot és meglocsoljuk kevéske olíva olajjal. Jól összeforgatjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

