Mustárban pácolt serpenyős tarja színes vitaminsalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mustárban pácolt serpenyős tarja színes vitaminsalátával

Hozzávalók:
Tarjához:

  • 3 nagy csont nélküli sertéstarja szelet (kb ujjnyi vastag)
  • 1 csapott kk só
  • 3 csipet őrölt bors
  • 6 ek mustár
  • egy kevés olaj a sütéshez

Salátához:

  • 3 közepes paradicsom
  • 2 kisebb fej lilahagyma
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 1 ek olíva olaj

Elkészítése:

A tarja szeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazzuk a mustárt, a tarjákat megforgatjuk benne. Pár órát hagyjuk pácolódni, de még jobb, ha előző este beforgatjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy a hús szeleteket ne lepje el. A tarják mindkét oldalát kb 13-13 perc alatt közepes lángon megsütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

Melegen, színes vitaminsalátával kínáljuk, amit így készítünk: inden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát karikára, a paradicsomot és az uborkát fél karikára vágjuk. Meghintjük sóval, rászórunk kevés frissen őrölt borsot és meglocsoljuk kevéske olíva olajjal. Jól összeforgatjuk és tálaljuk.