Mézes-mustáros tarja vele sült körettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Páchoz:
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 ek méz
- 1 kk fehér bors
- 1 dl olaj
- 16 szelet tarja
- 1 dl fehérbor
Körethez:
- 1,5 kg burgonya
- 2 lila hagyma
- 6 nagyobb gomba
- 3 paradicsom
- 1 kalifornia paprika
- frissen őrölt bors
- rozmaring (morzsolt)
- só
Elkészítése:
A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát.
A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas részeket keresztben bevágjuk.
A zúzott fokhagymát a mustárral, a mézzel, a fehér borssal és az olajjal jól kikeverjük. Egy zárható fedelű tálba leteszünk egy réteg húst, és jól megkenjük a páccal. Rátesszük a következő réteget, ezt is megkenjük, végül a legfelső rétegre ráöntjük a maradék pácot, és jól lezárva hűtőbe tesszük.
Egy nagy méretű tepsit kiolajozunk. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk és a tepsibe helyezzük. Sóval, kevés rozmaringgal és frissen őrölt borssal megszórjuk.
A lila hagymát felkarikázzuk, és a krumplira halmozzuk. A paradicsomot és a gombát negyedeljük, a paprikát felcsíkozzuk, és ezeket is a tepsibe rakjuk, megsózzuk.
A zöldségeket befedjük a bepácolt húsokkal. Ráöntjük az edényben maradt fűszeres olajat is. Sózzuk, aláöntjük a bort, és alufóliával befedjük.
200 fokos sütőben kb. 60 percet sütjük. Ekkor eltávolítjuk róla a fóliát és még 15 percet pirítjuk. (Ekkor már használhatunk grill fokozatot.)
A húsokat leemeljük a zöldségekről, és melegen tartjuk. További 15 percet pirítjuk még a zöldségeket, majd tálalunk.