Mézes-mustáros tarja vele sült körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Páchoz:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 kk fehér bors
  • 1 dl olaj
  • 16 szelet tarja
  • 1 dl fehérbor

Körethez:

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 lila hagyma
  • 6 nagyobb gomba
  • 3 paradicsom
  • 1 kalifornia paprika
  • frissen őrölt bors
  • rozmaring (morzsolt)

Elkészítése:

A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát.

A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas részeket keresztben bevágjuk.

A zúzott fokhagymát a mustárral, a mézzel, a fehér borssal és az olajjal jól kikeverjük. Egy zárható fedelű tálba leteszünk egy réteg húst, és jól megkenjük a páccal. Rátesszük a következő réteget, ezt is megkenjük, végül a legfelső rétegre ráöntjük a maradék pácot, és jól lezárva hűtőbe tesszük.

Egy nagy méretű tepsit kiolajozunk. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk és a tepsibe helyezzük. Sóval, kevés rozmaringgal és frissen őrölt borssal megszórjuk.

A lila hagymát felkarikázzuk, és a krumplira halmozzuk. A paradicsomot és a gombát negyedeljük, a paprikát felcsíkozzuk, és ezeket is a tepsibe rakjuk, megsózzuk.

A zöldségeket befedjük a bepácolt húsokkal. Ráöntjük az edényben maradt fűszeres olajat is. Sózzuk, aláöntjük a bort, és alufóliával befedjük.

200 fokos sütőben kb. 60 percet sütjük. Ekkor eltávolítjuk róla a fóliát és még 15 percet pirítjuk. (Ekkor már használhatunk grill fokozatot.)

A húsokat leemeljük a zöldségekről, és melegen tartjuk. További 15 percet pirítjuk még a zöldségeket, majd tálalunk.