Mézes-mustáros oldalas hagymás krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2,5 kg sertésoldalas
- 1 fej fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 3 ek méz
- 2 ek mustár
- 1 ek étolaj
- 1 ek balzsamecet
- 2 kg krumpli
- 5 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen a fokhagymával.
A mustárt, az olajat, a mézet, a sót és a borsot összekeverjük, egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.
Közben a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk és a tepsibe sorakoztatjuk. A krumplihasábok közé negyedelt hagyma kerül, megsózzuk, és kevés borsot szórunk rá. A tetejére tesszük a bepácolt oldalas. (Ha tehetitek, előző éjszaka kenjétek be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)
Fóliával letakarva sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet engedett a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.
Jó étvágyat!