Mézes-mustáros oldalas hagymás krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2,5 kg sertésoldalas
- 1 fej fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 3 ek méz
- 2 ek mustár
- 1 ek étolaj
- 1 ek balzsamecet
- 2 kg krumpli
- 5 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen a fokhagymával.
A mustárt, az olajat, a mézet, a sót és a borsot összekeverjük, egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.
Közben a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk és a tepsibe sorakoztatjuk. A krumplihasábok közé negyedelt hagyma kerül, megsózzuk, és kevés borsot szórunk rá. A tetejére tesszük a bepácolt oldalas. (Ha tehetitek, előző éjszaka kenjétek be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)
Fóliával letakarva sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet engedett a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »