Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros karaj recept

Mézes-mustáros karaj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 60 dkg sertéskaraj
    • olaj, a sütéshez
    • 3 evőkanál méz
    • 4 fej vöröshagyma
    • 4 evőkanál mustár
    • 2 dl főzőtejszín
    • liszt, a hagyma beforgatásához

    Elkészítése:

    A karajt előkészítjük:

    Vékony szeleteket vágunk belőle, kicsit kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra. Besózzuk mindkét oldalát. A hússzeletek mindkét oldalát egy serpenyőben kevés olajon elősütjük, majd kivesszük és félretesszük.

    Egy lábasban karamellizáljuk a mézet, majd hozzáadunk egy fej megtisztított, nagyon finomra vágott vöröshagymát. Lepirítjuk a hagymát, majd a mustárt hozzáadva még egy kicsit pirítjuk, végül felöntjük a főzőtejszínnel.

    Belehelyezzük a húst, újra forrástól számítva 4-5 percig főzzük.

    A maradék hagymából vékony karikákat vágunk, alaposan belisztezzük és forró olajban kisütjük. Szalvétára tesszük, hogy lecsöpögjön.

    A mustáros hússzeleteket tányérra rendezzük, meglocsoljuk mártással, a tetejére v mellé hagymát halmozunk.

    Burgonyapürével tálaljuk, de lehet sült burgonyát is. szimpatikus.

     

    Sztori: A receptfüzetem első oldala ezzel a finomsággal kezdődik. Nagyon finom és remek vendégváró étel is. Ajánlom mindenkinek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá