Mézes-mustáros karaj

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • olaj, a sütéshez
  • 3 evőkanál méz
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • liszt, a hagyma beforgatásához

Elkészítése:

A karajt előkészítjük:

Vékony szeleteket vágunk belőle, kicsit kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra. Besózzuk mindkét oldalát. A hússzeletek mindkét oldalát egy serpenyőben kevés olajon elősütjük, majd kivesszük és félretesszük.

Egy lábasban karamellizáljuk a mézet, majd hozzáadunk egy fej megtisztított, nagyon finomra vágott vöröshagymát. Lepirítjuk a hagymát, majd a mustárt hozzáadva még egy kicsit pirítjuk, végül felöntjük a főzőtejszínnel.

Belehelyezzük a húst, újra forrástól számítva 4-5 percig főzzük.

A maradék hagymából vékony karikákat vágunk, alaposan belisztezzük és forró olajban kisütjük. Szalvétára tesszük, hogy lecsöpögjön.

A mustáros hússzeleteket tányérra rendezzük, meglocsoljuk mártással, a tetejére v mellé hagymát halmozunk.

Burgonyapürével tálaljuk, de lehet sült burgonyát is. szimpatikus.

 

Sztori: A receptfüzetem első oldala ezzel a finomsággal kezdődik. Nagyon finom és remek vendégváró étel is. Ajánlom mindenkinek.