Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése:
A karajt előkészítjük:
Vékony szeleteket vágunk belőle, kicsit kiklopfoljuk, de nem túl vékonyra. Besózzuk mindkét oldalát. A hússzeletek mindkét oldalát egy serpenyőben kevés olajon elősütjük, majd kivesszük és félretesszük.
Egy lábasban karamellizáljuk a mézet, majd hozzáadunk egy fej megtisztított, nagyon finomra vágott vöröshagymát. Lepirítjuk a hagymát, majd a mustárt hozzáadva még egy kicsit pirítjuk, végül felöntjük a főzőtejszínnel.
Belehelyezzük a húst, újra forrástól számítva 4-5 percig főzzük.
A maradék hagymából vékony karikákat vágunk, alaposan belisztezzük és forró olajban kisütjük. Szalvétára tesszük, hogy lecsöpögjön.
A mustáros hússzeleteket tányérra rendezzük, meglocsoljuk mártással, a tetejére v mellé hagymát halmozunk.
Burgonyapürével tálaljuk, de lehet sült burgonyát is. szimpatikus.
Sztori: A receptfüzetem első oldala ezzel a finomsággal kezdődik. Nagyon finom és remek vendégváró étel is. Ajánlom mindenkinek.