Mézes, mustáros, chilis sertésborda recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 szelet karaj csont nélkül
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 szál sárgarépa
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 szál póréhagyma
- 2 db paprika
- 2 kanál mustár
- 2 kanál méz
- 1 mk. grillfűszer
- 1 mk. durvára darált bors
- só
- 1 db chili paprika
- 1 dl olíva olaj
Elkészítése:
A chilit apróra vágjuk. A mézet elkeverjük a mustárral. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk durvára őrölt borssal apróra vágott chilivel és megkenjük a mézes mustáros páccal. A húst 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
A csíkokra vágott zöldségeket egy serpenyőben kevés olajon hirtelen nagy lángon átpirítjuk, grillfűszerrel megszórjuk, majd félre tesszük. A hússzeleteket pár csepp olajon vagy grillen átsütjük és a sült zöldségekkel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.