Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes, mustáros, chilis sertésborda recept

Mézes, mustáros, chilis sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • 1 db kaliforniai paprika
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 db hegyes erős paprika
    • 1 szál póréhagyma
    • 2 db paprika
    • 2 kanál mustár
    • 2 kanál méz
    • 1 mk. grillfűszer
    • 1 mk. durvára darált bors
    • 1 db chili paprika
    • 1 dl olíva olaj

    Elkészítése:

    A chilit apróra vágjuk. A mézet elkeverjük a mustárral. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk.

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk durvára őrölt borssal apróra vágott chilivel és megkenjük a mézes mustáros páccal. A húst 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

    A csíkokra vágott zöldségeket egy serpenyőben kevés olajon hirtelen nagy lángon átpirítjuk, grillfűszerrel megszórjuk, majd félre tesszük. A hússzeleteket pár csepp olajon vagy grillen átsütjük és a sült zöldségekkel tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá