Mexikói zöldséggel és tojással töltött fasírt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg darált sertéshús
- 1,5 tk piros fűszerpaprika
- 2 tk só
- 1 kk bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/4 vöröshagyma
- 15 dkg kenyér
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
Elkészítése:
A darált húst kissé szétnyomkodjuk az edényben. Megszórjuk az ízesítőkkel: piros fűszerpaprika, só, bors.
Zúzott vöröshagymát és fokhagymát adunk hozzá. Az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret elmorzsoljuk bele.
Beleteszünk egy egész tojást. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és hagyjuk állni egy kicsit, hogy a só olvadjon, átjárják az ízesítők. (Kb. 10 perc)
A tepsi alját kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával és a tepsi közepén hosszant ellapogatjuk a hús kb. 1/3 részét.
Nem kell se hosszában, se oldalra, hogy végig érjen. Ez lesz a rúd alja.
Erre ráfektetjük a félbe vágott főtt tojásokat sárgájukkal lefelé, majd a maradék hús egy részéből körbe kisebb “falat” készítünk.
Vizes kézzel dolgozzunk, így jobban formázható a hús, jobban összeáll.
A tojásokra rátesszük az egy felvert tojással elkevert mexikói zöldséget és befedjük a még megmaradó hússal. Formázzuk, nyomogatjuk kicsit, hogy szép rúd formája legyen.
Tetejét és körbe megszórjuk zsemlemorzsával, tetejére margarin forgácsokat teszünk és alufóliával lefedett tepsiben 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 1 óra 15 percig sütjük, majd alufólia nélkül további fél órát, az utolsó 5-10 percben 210 °-on, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »