Mexikói zöldséggel és tojással töltött fasírt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 1,5 tk piros fűszerpaprika
  • 2 tk só
  • 1 kk bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/4 vöröshagyma
  • 15 dkg kenyér
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • 35 dkg mexikói zöldség
  • 1 felvert tojás
  • 5 db fél főtt tojás
  • margarin, zsemlemorzsa (tepsihez, húshoz)

Elkészítése:

A darált húst kissé szétnyomkodjuk az edényben. Megszórjuk az ízesítőkkel: piros fűszerpaprika, só, bors.

Zúzott vöröshagymát és fokhagymát adunk hozzá. Az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret elmorzsoljuk bele.

Beleteszünk egy egész tojást. A hozzávalókat alaposan összekeverjük és hagyjuk állni egy kicsit, hogy a só olvadjon, átjárják az ízesítők. (Kb. 10 perc)

A tepsi alját kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával és a tepsi közepén hosszant ellapogatjuk a hús kb. 1/3 részét.

Nem kell se hosszában, se oldalra, hogy végig érjen. Ez lesz a rúd alja.

Erre ráfektetjük a félbe vágott főtt tojásokat sárgájukkal lefelé, majd a maradék hús egy részéből körbe kisebb “falat” készítünk.

Vizes kézzel dolgozzunk, így jobban formázható a hús, jobban összeáll.

A tojásokra rátesszük az egy felvert tojással elkevert mexikói zöldséget és befedjük a még megmaradó hússal. Formázzuk, nyomogatjuk kicsit, hogy szép rúd formája legyen.

Tetejét és körbe megszórjuk zsemlemorzsával, tetejére margarin forgácsokat teszünk és alufóliával lefedett tepsiben 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 1 óra 15 percig sütjük, majd alufólia nélkül további fél órát, az utolsó 5-10 percben 210 °-on, hogy szépen megpiruljon a teteje.