Mexikói töltött rántott hús burgonya krokettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés karaj, csont nélküli, szeletelve
- 30 dkg mexikói francia saláta alap
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- liszt
- só, bors, olaj
- 1 evő kanál vaj
A burgonyakroketthez:
- 3 db nagy burgonya
- 10 dkg mexikói francia saláta alap
- só, bors
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- 3 evőkanál liszt
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A húst megmossuk ki klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A francia saláta alapot, 5 perc alatt forró vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd vajon még pár percig pároljuk.
A panírozáshoz felverjük a 2 tojást, előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát.
Minden húsra teszünk a megpárolt mexikói zöldségből, majd össze hajtjuk. (akár össze is tűzhetjük fogpiszkálóval vagy kis hústűvel)
Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.
A kroketthez a meghámozott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és villával összetörjük.
Hozzá adjuk a tojást, sót, borsot, 2 kanál lisztet, pici olajat, és alaposan össze dolgozzuk. Végül a krumplis masszához adjuk a mexikói zöldséget és finoman összedolgozzuk, vigyázva hogy ne törjön össze.
Tenyérnyi korongokat formázunk a masszából, majd megforgatjuk lisztben, tojásban , zsemlemorzsában, és forró olajban lassú tűzön kisütjük.
Tálaláskor adhatunk mellé például tartármártást is.