Mexikói sertésragu pennével recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg mexikói zöldségkeverék, vagy 1 bab konzerv
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 doboz konzerv zöldborsó
- olaj
- 1 csipet rozmaring
- só
- fehérbors
- 1 nagy doboz sűrített paradicsom
- 1 ek kristálycukor (esetleg nyírfacukor)
Elkészítése:
Minden alapanyagot felkockázok (hús, vöröshagyma). Olajat hevítek egy serpenyőben, beleteszem a hagymát, üvegesre párolom, majd hozzáadom a sertéscombot, hagyom hagy süljön át minden oldala (így benne marad a húsban a finom aromája főzés közben), ezután öntök hozzá 2 dl vizet és készre párolom.
Mikor a hús már puha, mehet bele a lecsöpögtetett bab, kukorica, zöldborsó, sózzuk, borsozzuk, rozmaringozzuk, majd az egészet nyakon öntjük a sűrített paradicsommal és végezetül belekeverjük a cukrot.
Ha felrottyan már kész is! Főtt pennével tálaljuk!
Tipp:
Egész gyorsan megvan. Szeretem, ha mindent össze kell dobni, és kész! Munka után is szívesen készítem!
Aki szereti édesebben az tehet bele több cukrot. A lényeg az, hogy hagyjuk feloldódni a cukrot, ne azonnal kóstoljuk mikor beletettük, mert még a végén túl édesítjük, bár úgy sem rossz :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »