Medvehagymás sertéskaraj Stroganoff módra recept

Hozzávalók:
- 3 ek vaj
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 50 dkg karaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl hús- vagy zöldség alaplé
- 2 dl tejföl
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek magos mustár
- 10 dkg csemegeuborka
- 1 csokor kapor
- 1 csokor medvehagyma
- 50 dkg barna csiperkegomba
- 1 fej lila hagyma
- 1 kk porcukor
- 1 kk fehérborecet
Tálaláshoz:
- 50 dkg tészta (pappardelle, vagy fetuccine)
Elkészítése:
A vaj és az olívaolaj keverékén megpirítjuk a felkockázott sertéshúst, amelyet előtte sóval és borssal ízesítettünk. Amint elkészült, kiszedjük egy tányérra, és lefedjük alufóliával.
A hátramaradt zsiradékra rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és néhány percig pirítjuk. Ekkor visszatesszük az elősütött húskockákat, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt kikeverjük a mascarponével és a mustárral, majd behabarjuk vele a mártást. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát, valamint a finomra vágott kaprot és a medvehagymát. A félbevágott gombát egy külön serpenyőben megpirítjuk, majd a végén hozzáadjuk a raguhoz. Ha kell, sózzuk és borsozzuk.
A lila hagymát vékonyra szeleteljük, összeforgatjuk a porcukorral és az ecettel, végül néhány percig pácoljuk.
A ragut fetuccine, vagy papardelle tésztával tálaljuk, és megszórjuk a marinált lila hagymával.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? szeptember 5. péntek
Lassan beköszönt az ősz, ilyenkor jól esik egy kis kényeztetés az asztalon.
Tovább olvasom »