Medvehagymás sertéskaraj Stroganoff módra recept
Hozzávalók:
- 3 ek vaj
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 50 dkg karaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl hús- vagy zöldség alaplé
- 2 dl tejföl
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek magos mustár
- 10 dkg csemegeuborka
- 1 csokor kapor
- 1 csokor medvehagyma
- 50 dkg barna csiperkegomba
- 1 fej lila hagyma
- 1 kk porcukor
- 1 kk fehérborecet
Tálaláshoz:
- 50 dkg tészta (pappardelle, vagy fetuccine)
Elkészítése:
A vaj és az olívaolaj keverékén megpirítjuk a felkockázott sertéshúst, amelyet előtte sóval és borssal ízesítettünk. Amint elkészült, kiszedjük egy tányérra, és lefedjük alufóliával.
A hátramaradt zsiradékra rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymát és néhány percig pirítjuk. Ekkor visszatesszük az elősütött húskockákat, felöntjük az alaplével, majd fedő alatt kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
A tejfölt kikeverjük a mascarponével és a mustárral, majd behabarjuk vele a mártást. Hozzáadjuk a felkockázott csemegeuborkát, valamint a finomra vágott kaprot és a medvehagymát. A félbevágott gombát egy külön serpenyőben megpirítjuk, majd a végén hozzáadjuk a raguhoz. Ha kell, sózzuk és borsozzuk.
A lila hagymát vékonyra szeleteljük, összeforgatjuk a porcukorral és az ecettel, végül néhány percig pácoljuk.
A ragut fetuccine, vagy papardelle tésztával tálaljuk, és megszórjuk a marinált lila hagymával.