Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás sertés Stroganoff recept

Medvehagymás sertés Stroganoff
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 vöröshagyma
    • 1 csokor medvehagyma
    • 50 dkg gomba
    • 15 dkg csemegeuborka
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 dl tejföl
    • 3 ek dijoni magos mustár
    • őrölt fehér bors
    • 3 dl zöldségalaplé

    Elkészítése:

    A húst vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a medvehagymát vágjuk fel apróra. A gombát és az uborkát vékonyan szeleteljük fel.

    Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük félpuhára.

    Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, majd főzzük puhára. (Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzunk utána.)

    Ameddig a hús fő, készítsük elő a gombát. Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott gombát. Szórjuk meg egy csipet sóval és őrölt borssal, majd pár perc alatt pároljuk meg, és süssük zsírjára. Ezután tegyük félre.

    A mascarponét keverjük simára a tejföllel, majd keverjük hozzá a puhára főtt húshoz. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt uborkát, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

    Végül adjuk hozzá az előzőleg megpirított gombát, forraljuk ki, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.

    Tipp:

    Én metélt tésztával tálaltam, így ameddig a hús készült, enyhén sós vízben kifőztem a tésztát. Ízlés szerint készíthetünk mellé pl. rizst is.

    Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, majd kanalazzuk rá a húsos ragut, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá