Medvehagymás sertés Stroganoff

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor medvehagyma
  • 50 dkg gomba
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek dijoni magos mustár
  • őrölt fehér bors
  • 3 dl zöldségalaplé

Elkészítése:

A húst vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a medvehagymát vágjuk fel apróra. A gombát és az uborkát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük félpuhára.

Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, majd főzzük puhára. (Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzunk utána.)

Ameddig a hús fő, készítsük elő a gombát. Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott gombát. Szórjuk meg egy csipet sóval és őrölt borssal, majd pár perc alatt pároljuk meg, és süssük zsírjára. Ezután tegyük félre.

A mascarponét keverjük simára a tejföllel, majd keverjük hozzá a puhára főtt húshoz. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt uborkát, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.

Végül adjuk hozzá az előzőleg megpirított gombát, forraljuk ki, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.

Tipp:

Én metélt tésztával tálaltam, így ameddig a hús készült, enyhén sós vízben kifőztem a tésztát. Ízlés szerint készíthetünk mellé pl. rizst is.

Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, majd kanalazzuk rá a húsos ragut, és úgy kínáljuk.