Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a medvehagymát vágjuk fel apróra. A gombát és az uborkát vékonyan szeleteljük fel.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a felkockázott húst, és süssük fehéredésig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével, és főzzük félpuhára.
Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát, majd főzzük puhára. (Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, sózzunk utána.)
Ameddig a hús fő, készítsük elő a gombát. Egy serpenyőbe hevítsük fel a maradék olajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott gombát. Szórjuk meg egy csipet sóval és őrölt borssal, majd pár perc alatt pároljuk meg, és süssük zsírjára. Ezután tegyük félre.
A mascarponét keverjük simára a tejföllel, majd keverjük hozzá a puhára főtt húshoz. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt uborkát, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Végül adjuk hozzá az előzőleg megpirított gombát, forraljuk ki, majd zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.
Én metélt tésztával tálaltam, így ameddig a hús készült, enyhén sós vízben kifőztem a tésztát. Ízlés szerint készíthetünk mellé pl. rizst is.
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, majd kanalazzuk rá a húsos ragut, és úgy kínáljuk.