Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malac alakú burgonyás fasírt recept

Malac alakú burgonyás fasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 20 dkg burgonya
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 közepes db vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 2 csapott ek liszt

    Díszítés

    • 5 dkg párizsi
    • 1 dkg fekete olajbogyó

    Elkészítése:

    A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük.

    A darált húshoz keverjük a leszűrt és villával összenyomkodott burgonyát, megdinsztelt vöröshagymát, 1 db tojást, 2 ek zsemlemorzsát, lisztet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és meghintjük fűszerpaprikával, és jól összedolgozzuk.

    Egy olajjal kikent tepsibe halmozzuk a húst, malac formát alakítunk ki belőle, lekenjük felvert tojással, és megszórjuk 1 ek zsemlemorzsával.

    Miután megsült, egy tálcára tesszük, párizsiból kivágjuk a füleit, orrát és a farkincáját. Kettévágott olajbogyó a szemei, és egy-egy csepp majonézt teszünk bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá