Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májas karaj recept

Májas karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csont nélküli hosszúkaraj
    • 1 fej vöröshagyma

    Töltelék hozzávalói:

    • 2 darab zsemle
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 fej gomba
    • 2-3 dl tej
    • petrezselyem
    • 2 doboz májkrém
    • fél dl olaj
    • bors
    • majoránna

    A hús tetejére:

    • 4 dltejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A karajt sós vízben feltesszük főni, egy egész fej vöröshagymával. Amíg fő, elkészítjük a tölteléket.

    Az gombát és egy fej vöröshagymát olajban megpároljuk, a zsemléket tejben megáztatjuk, a petrezselymet apróra vágjuk és egy lágy masszát keverünk belőle, majd fűszerezzük.  Ha a hús megpuhul kivesszük a vízből és szeletekre vágjuk.

    Az első hússzeletre tesszük májas keveréket, majd befedjük a másodikkal és így folytatjuk amíg el nem fogynak a hús szeletek. Ekkor hústűvel összetűzzük és egy sütőedénybe tesszük. Alá egy kis olajat és 1 dl vizet teszünk.

    A tejfölt összekeverjük tojással, leöntjük vele a húst és sajtot reszelünk a tetejére. Meleg sütőbe tesszük és 15-20 percig lefedve sütjük, majd levesszük a tetejét, vagy a fóliát és megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá