Májas karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli hosszúkaraj
- 1 fej vöröshagyma
- só
Töltelék hozzávalói:
- 2 darab zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 4 fej gomba
- 2-3 dl tej
- petrezselyem
- 2 doboz májkrém
- fél dl olaj
- bors
- majoránna
A hús tetejére:
- 4 dltejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A karajt sós vízben feltesszük főni, egy egész fej vöröshagymával. Amíg fő, elkészítjük a tölteléket.
Az gombát és egy fej vöröshagymát olajban megpároljuk, a zsemléket tejben megáztatjuk, a petrezselymet apróra vágjuk és egy lágy masszát keverünk belőle, majd fűszerezzük. Ha a hús megpuhul kivesszük a vízből és szeletekre vágjuk.
Az első hússzeletre tesszük májas keveréket, majd befedjük a másodikkal és így folytatjuk amíg el nem fogynak a hús szeletek. Ekkor hústűvel összetűzzük és egy sütőedénybe tesszük. Alá egy kis olajat és 1 dl vizet teszünk.
A tejfölt összekeverjük tojással, leöntjük vele a húst és sajtot reszelünk a tetejére. Meleg sütőbe tesszük és 15-20 percig lefedve sütjük, majd levesszük a tetejét, vagy a fóliát és megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »