Májas karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli hosszúkaraj
- 1 fej vöröshagyma
- só
Töltelék hozzávalói:
- 2 darab zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 4 fej gomba
- 2-3 dl tej
- petrezselyem
- 2 doboz májkrém
- fél dl olaj
- bors
- majoránna
A hús tetejére:
- 4 dltejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A karajt sós vízben feltesszük főni, egy egész fej vöröshagymával. Amíg fő, elkészítjük a tölteléket.
Az gombát és egy fej vöröshagymát olajban megpároljuk, a zsemléket tejben megáztatjuk, a petrezselymet apróra vágjuk és egy lágy masszát keverünk belőle, majd fűszerezzük. Ha a hús megpuhul kivesszük a vízből és szeletekre vágjuk.
Az első hússzeletre tesszük májas keveréket, majd befedjük a másodikkal és így folytatjuk amíg el nem fogynak a hús szeletek. Ekkor hústűvel összetűzzük és egy sütőedénybe tesszük. Alá egy kis olajat és 1 dl vizet teszünk.
A tejfölt összekeverjük tojással, leöntjük vele a húst és sajtot reszelünk a tetejére. Meleg sütőbe tesszük és 15-20 percig lefedve sütjük, majd levesszük a tetejét, vagy a fóliát és megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »