Májas karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli hosszúkaraj
  • 1 fej vöröshagyma

Töltelék hozzávalói:

  • 2 darab zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 fej gomba
  • 2-3 dl tej
  • petrezselyem
  • 2 doboz májkrém
  • fél dl olaj
  • bors
  • majoránna

A hús tetejére:

  • 4 dltejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A karajt sós vízben feltesszük főni, egy egész fej vöröshagymával. Amíg fő, elkészítjük a tölteléket.

Az gombát és egy fej vöröshagymát olajban megpároljuk, a zsemléket tejben megáztatjuk, a petrezselymet apróra vágjuk és egy lágy masszát keverünk belőle, majd fűszerezzük.  Ha a hús megpuhul kivesszük a vízből és szeletekre vágjuk.

Az első hússzeletre tesszük májas keveréket, majd befedjük a másodikkal és így folytatjuk amíg el nem fogynak a hús szeletek. Ekkor hústűvel összetűzzük és egy sütőedénybe tesszük. Alá egy kis olajat és 1 dl vizet teszünk.

A tejfölt összekeverjük tojással, leöntjük vele a húst és sajtot reszelünk a tetejére. Meleg sütőbe tesszük és 15-20 percig lefedve sütjük, majd levesszük a tetejét, vagy a fóliát és megpirítjuk.