Lecsós szűzérmék sütőben sütve, párolt rizzsel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg szűzpecsenye
- bors
- só
- olaj
- 1 kg paradicsom
- 0,5 kg paprika (vegyesen, erős is)
- 0,5 kg hagyma
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- só
- bors
- cukor
- piros paprika
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnát kisütöm, a pörcöket kiveszem. A a szűzpecsenyét érmekre vágom, ököllel kicsit szétnyomkodom, sózom, borsozom, majd forró zsírban hirtelen kisütöm.
A tepsibe öntöm a megmaradt zsiradékot és a szalonnapörcöt. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, a felszeletelt paprikát, hozzáteszem a szeletelt paradicsomot. Ekkor adom hozzá a só, borsot, pirospaprikát és kevés cukrot (én mindig teszek a paradicsomhoz). Összekeverem a tepsiben, közé teszem a hirtelen sütött hússzeleteket, lefedem alufóliával, és 180 fokon párolom.
Mielőtt elkészül, leveszem az alufóliát és készre sütöm.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.
A lecsós szűzérmék sütőben sütve, párolt rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 99 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.