Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós szűzérmék sütőben sütve, párolt rizzsel recept

Lecsós szűzérmék sütőben sütve, párolt rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg szűzpecsenye
    • bors
    • olaj
    • 1 kg paradicsom
    • 0,5 kg paprika (vegyesen, erős is)
    • 0,5 kg hagyma
    • 20 dkg füstölt húsos szalonna
    • bors
    • cukor
    • piros paprika

    Elkészítése:

    A kockára vágott szalonnát kisütöm, a pörcöket kiveszem. A a szűzpecsenyét érmekre vágom, ököllel kicsit szétnyomkodom, sózom, borsozom, majd forró zsírban hirtelen kisütöm.

    A tepsibe öntöm a megmaradt zsiradékot és a szalonnapörcöt. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, a felszeletelt paprikát, hozzáteszem a szeletelt paradicsomot. Ekkor adom hozzá a só, borsot, pirospaprikát és kevés cukrot (én mindig teszek a paradicsomhoz). Összekeverem a tepsiben, közé teszem a hirtelen sütött hússzeleteket, lefedem alufóliával, és 180 fokon párolom.

    Mielőtt elkészül, leveszem az alufóliát és készre sütöm.

    Párolt rizzsel tálalhatjuk.

    A lecsós szűzérmék sütőben sütve, párolt rizzsel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 99 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá