Hozzávalók:
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnát kisütöm, a pörcöket kiveszem. A a szűzpecsenyét érmekre vágom, ököllel kicsit szétnyomkodom, sózom, borsozom, majd forró zsírban hirtelen kisütöm.
A tepsibe öntöm a megmaradt zsiradékot és a szalonnapörcöt. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, a felszeletelt paprikát, hozzáteszem a szeletelt paradicsomot. Ekkor adom hozzá a só, borsot, pirospaprikát és kevés cukrot (én mindig teszek a paradicsomhoz). Összekeverem a tepsiben, közé teszem a hirtelen sütött hússzeleteket, lefedem alufóliával, és 180 fokon párolom.
Mielőtt elkészül, leveszem az alufóliát és készre sütöm.
Párolt rizzsel tálalhatjuk.