Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós sertésszelet recept

Lecsós sertésszelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g sertéskaraj
    • 5 db közepes paradicsom
    • 5 db paprika
    • 2 fej vöröshagyma
    • olaj
    • bors
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk.

    Az olajon egy mélyebb serpenyőben elősütjük a húsokat, majd egy tányérra szedjük.

    A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát pedig felszeleteljük. Én a paradicsom héját lehúztam, mert a párom így szereti. Ezt úgy tudjátok a legkönnyebben megtenni, hogy a paradicsomokat keresztben bevágjátok, majd 1 percre forró vízbe teszitek. Ezután mehetnek hideg vízbe és már le is húzhatjuk könnyedén a héjukat.

    A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve 50 ml vizet adunk hozzá és jöhet bele a pirospaprika, a paradicsom, a paprika valamint a só és a bors is. Visszatesszük a tűzre, megvárjuk míg felforr és visszatesszük bele a húsokat.

    Kb 1,5 óra alatt puhára pároljuk fedő alatt.

    Tipp:

    Párolt rizzsel, nokedlivel, tarhonyával esetleg bulgurral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá