Lecsós sertésszelet recept

Hozzávalók:
- 500 g sertéskaraj
- 5 db közepes paradicsom
- 5 db paprika
- 2 fej vöröshagyma
- olaj
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk.
Az olajon egy mélyebb serpenyőben elősütjük a húsokat, majd egy tányérra szedjük.
A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát pedig felszeleteljük. Én a paradicsom héját lehúztam, mert a párom így szereti. Ezt úgy tudjátok a legkönnyebben megtenni, hogy a paradicsomokat keresztben bevágjátok, majd 1 percre forró vízbe teszitek. Ezután mehetnek hideg vízbe és már le is húzhatjuk könnyedén a héjukat.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve 50 ml vizet adunk hozzá és jöhet bele a pirospaprika, a paradicsom, a paprika valamint a só és a bors is. Visszatesszük a tűzre, megvárjuk míg felforr és visszatesszük bele a húsokat.
Kb 1,5 óra alatt puhára pároljuk fedő alatt.
Tipp:
Párolt rizzsel, nokedlivel, tarhonyával esetleg bulgurral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »