Lecsós sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lecsós sertésszelet

Hozzávalók:

  • 500 g sertéskaraj
  • 5 db közepes paradicsom
  • 5 db paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk.

Az olajon egy mélyebb serpenyőben elősütjük a húsokat, majd egy tányérra szedjük.

A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát pedig felszeleteljük. Én a paradicsom héját lehúztam, mert a párom így szereti. Ezt úgy tudjátok a legkönnyebben megtenni, hogy a paradicsomokat keresztben bevágjátok, majd 1 percre forró vízbe teszitek. Ezután mehetnek hideg vízbe és már le is húzhatjuk könnyedén a héjukat.

A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve 50 ml vizet adunk hozzá és jöhet bele a pirospaprika, a paradicsom, a paprika valamint a só és a bors is. Visszatesszük a tűzre, megvárjuk míg felforr és visszatesszük bele a húsokat.

Kb 1,5 óra alatt puhára pároljuk fedő alatt.

Tipp:

Párolt rizzsel, nokedlivel, tarhonyával esetleg bulgurral tálaljuk.