Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk.
Az olajon egy mélyebb serpenyőben elősütjük a húsokat, majd egy tányérra szedjük.
A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát pedig felszeleteljük. Én a paradicsom héját lehúztam, mert a párom így szereti. Ezt úgy tudjátok a legkönnyebben megtenni, hogy a paradicsomokat keresztben bevágjátok, majd 1 percre forró vízbe teszitek. Ezután mehetnek hideg vízbe és már le is húzhatjuk könnyedén a héjukat.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, majd a tűzről levéve 50 ml vizet adunk hozzá és jöhet bele a pirospaprika, a paradicsom, a paprika valamint a só és a bors is. Visszatesszük a tűzre, megvárjuk míg felforr és visszatesszük bele a húsokat.
Kb 1,5 óra alatt puhára pároljuk fedő alatt.
Párolt rizzsel, nokedlivel, tarhonyával esetleg bulgurral tálaljuk.