Lecsós sertéspörkölt pirított tarhonyával recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 3 vöröshagyma
- kevés sertészsír vagy étolaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 kk őrölt bors
- 2 ek fűszerpaprika
- só
- 3 paradicsom
- 4 tv paprika
- 0,5 kg (kézi) tarhonya
- 1 tk só
- 3-4 ek étolaj
Elkészítése:
A húst megmossuk, és diónyi kockákra vágjuk.
A felaprított vöröshagymát megdinszteljük a zsíron, vagy olajon, hozzákeverjük a fűszereket, rázúzzuk a fokhagymát, beletesszük a húst, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el!
Kb. 1 óra lassú főzés után hozzáadjuk a hasábra vágott paprikákat és negyedelt paradicsomokat, és tovább főzzük. Ha kell, sózzuk.
Miután megpuhult a hús, kellően lecsós ízű, sűrű, de lédús lesz a sertéspörkölt.
A tarhonyát az olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, megsózzuk, és lassú tűzön időnként kevergetve puhára főzzük.
Leszűrjük és tálalhatjuk!
A lecsós sertéspörkölt pirított tarhonyával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 9 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »