Lecsós aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertés lapocka (készülhet más húsból is, pl. pulyka felsőcomb filéből)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- kevés zsiradék
(Készülhet 1 üveg üveges konzerv lecsó hozzáadásával is.)
Elkészítése:
A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.
A húst apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd enyhén megsózzuk. A paprikát karikára, a paradicsomot apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Először a paradicsomot adjuk hozzá a húshoz, és felöntjük kevés vízzel.
Ha üveges lecsót használunk, erre nincs szükség a paradicsomlé nedvességtartalma miatt. Később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott paprikát is. Én úgy szeretem, ha a paprika roppanós, és nem fő szét teljesen. Borsot őrlünk rá, és készre főzzük.
Tészta, vagy olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bőséges szaftot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »