Hozzávalók:
(Készülhet 1 üveg üveges konzerv lecsó hozzáadásával is.)
Elkészítése:
A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.
A húst apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd enyhén megsózzuk. A paprikát karikára, a paradicsomot apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Először a paradicsomot adjuk hozzá a húshoz, és felöntjük kevés vízzel.
Ha üveges lecsót használunk, erre nincs szükség a paradicsomlé nedvességtartalma miatt. Később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott paprikát is. Én úgy szeretem, ha a paprika roppanós, és nem fő szét teljesen. Borsot őrlünk rá, és készre főzzük.
Tészta, vagy olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bőséges szaftot.