Kontyos karaj burgonyás gofrival recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 3 zsemle
- 3 dl tej
- 1 fej hagyma
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
- só
- bors
- szerecsendió
- majoránna
- petrezselyemzöld felaprítva
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, majoránnával, szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal,petrezselyemzölddel.
Keverőgéppel jó simára kikevertem. A hússzeletekre rakjuk.
Egy tepsit vagy hőálló edényt kivajazunk,a hússzeleteket lerakjuk,rá a tölteléket és sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk. A sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.
Burgonyás gofri:
A krumplit megfőzzük,megpucoljuk,lereszeljük. Olajon egy kisebb,apróra vágott hagymát üvegesre párolunk,hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Összekeverjük a krumplival,sózzuk,kicsi őrölt szerecsendiót hintünk rá és sütjük.