Kontyos karaj burgonyás gofrival recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 3 zsemle
- 3 dl tej
- 1 fej hagyma
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
- só
- bors
- szerecsendió
- majoránna
- petrezselyemzöld felaprítva
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, majoránnával, szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal,petrezselyemzölddel.
Keverőgéppel jó simára kikevertem. A hússzeletekre rakjuk.
Egy tepsit vagy hőálló edényt kivajazunk,a hússzeleteket lerakjuk,rá a tölteléket és sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk. A sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.
Burgonyás gofri:
A krumplit megfőzzük,megpucoljuk,lereszeljük. Olajon egy kisebb,apróra vágott hagymát üvegesre párolunk,hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Összekeverjük a krumplival,sózzuk,kicsi őrölt szerecsendiót hintünk rá és sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


