Kontyos karaj burgonyás gofrival

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 3 zsemle
  • 3 dl tej
  • 1 fej hagyma
  • 2 db tojás
  • 1 doboz májpástétom (lehet bármely májkrém,ki mit szeret)
  • bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • petrezselyemzöld felaprítva
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát. Elkeverjük a tejbe áztatott, jól elmorzsolt zsemlékkel, a májkrémmel, majoránnával, szerecsendióval, sóval, borssal, a tojásokkal,petrezselyemzölddel.
Keverőgéppel jó simára kikevertem. A hússzeletekre rakjuk.
Egy tepsit vagy hőálló edényt kivajazunk,a hússzeleteket lerakjuk,rá a tölteléket és sütőben megsütjük. A pecsenyelével közben locsolgatjuk. A sütőből kivéve azonnal megszórjuk reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.

Burgonyás gofri:
A krumplit megfőzzük,megpucoljuk,lereszeljük. Olajon egy kisebb,apróra vágott hagymát üvegesre párolunk,hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. Összekeverjük a krumplival,sózzuk,kicsi őrölt szerecsendiót hintünk rá és sütjük.