Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konfitált sertéscomb recept

Konfitált sertéscomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 1 ág friss rozmaring
    • 2 ág friss bazsalikom
    • 2 ek durvára őrölt bors
    • 3-4 babérlevél
    • 2 ek. paradicsom püré
    • 1 ek. mustár
    • 1 ek kristálycukor
    • étolaj
    • sertés vagy kacsazsír
    • 3 dl száraz vörösbor

    Elkészítése:

    A zöldségeket karikákra a vöröshagymát negyedekbe vágjuk.

    A sertéscombot sózzuk, bedörzsöljük a durvára darált borssal és egy mélyebb tálba tesszük. Mellé rakjuk a bazsalikomot, rozmaringot, vörös és fokhagymát és a babérlevelet. Olajat öntünk rá és egy napra a hűtőbe tesszük.

    Másnap a hús miden oldalát kevés zsírban hirtelen megpirítjuk, hogy kérget kapjon majd egy magasabb falú tepsibe vagy lábasba tesszük, köré rakjuk a zöldségeket, ráöntjük a páclevet a fűszerekkel együtt és felöntjük annyi olvasztott zsírral, hogy ellepje. Az edényt a sütőbe tesszük és a legkisebb fokozaton 4-5 órát sütjük.

    Ha megsült a hús, kivesszük a zsírból. A zsírt leszűrjük. A zöldségekből mártást készítünk.

    Egy edényben a cukrot arany barnára pirítjuk, rádobjuk a leszűrt zöldségeket és 10-15 percig tovább pirítjuk. A rozmaring ágat és a babérleveleket kidobjuk belőle. Rátesszük a paradicsompürét, mustárt és együtt 8-10 percig tovább pároljuk.

    Felöntjük a vörösborral és egy kevés vízzel, kiforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, ha szükséges majd botmixerrel leturmixoljuk és a felszeletelt hússal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá