Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra a vöröshagymát negyedekbe vágjuk.
A sertéscombot sózzuk, bedörzsöljük a durvára darált borssal és egy mélyebb tálba tesszük. Mellé rakjuk a bazsalikomot, rozmaringot, vörös és fokhagymát és a babérlevelet. Olajat öntünk rá és egy napra a hűtőbe tesszük.
Másnap a hús miden oldalát kevés zsírban hirtelen megpirítjuk, hogy kérget kapjon majd egy magasabb falú tepsibe vagy lábasba tesszük, köré rakjuk a zöldségeket, ráöntjük a páclevet a fűszerekkel együtt és felöntjük annyi olvasztott zsírral, hogy ellepje. Az edényt a sütőbe tesszük és a legkisebb fokozaton 4-5 órát sütjük.
Ha megsült a hús, kivesszük a zsírból. A zsírt leszűrjük. A zöldségekből mártást készítünk.
Egy edényben a cukrot arany barnára pirítjuk, rádobjuk a leszűrt zöldségeket és 10-15 percig tovább pirítjuk. A rozmaring ágat és a babérleveleket kidobjuk belőle. Rátesszük a paradicsompürét, mustárt és együtt 8-10 percig tovább pároljuk.
Felöntjük a vörösborral és egy kevés vízzel, kiforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, ha szükséges majd botmixerrel leturmixoljuk és a felszeletelt hússal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!