Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolozsvári sertésborda recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 50 dkg fehér káposzta
    • 50 dkg burgonya
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • majoránna

    Elkészítés:
    A besózott, késsel sűrűn bevagdosott hússzeleteket az olajban ropogósra sütjük, és félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, a többi fűszert bele-
    tesszük, majd a húst visszarakjuk, és félpuhára pároljuk. Ekkor kerül bele a laskára vágott káposzta, a burgonya, a paprika meg a paradicsom (télen kávéskanálnyi paradicsompüré és a paprikakrém). Lefedve, lassú tűzön az egészet puhára pároljuk, és rövid lével tálaljuk. (Ha szeretjük a zsíros ételeket, az olaj helyett süssünk ki 15 dkg felszeletelt és becakkozott füstölt szalonnát, és a zsírjában készítsük el a kolozsvári sertésbordát. Tálaláskor a ropogós szalonnaszeletekkel koronázhatjuk a tálat.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá