Kolozsvári sertésborda recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet kicsontozott sertéskaraj
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg fehér káposzta
- 50 dkg burgonya
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- majoránna
Elkészítés:
A besózott, késsel sűrűn bevagdosott hússzeleteket az olajban ropogósra sütjük, és félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, a többi fűszert bele-
tesszük, majd a húst visszarakjuk, és félpuhára pároljuk. Ekkor kerül bele a laskára vágott káposzta, a burgonya, a paprika meg a paradicsom (télen kávéskanálnyi paradicsompüré és a paprikakrém). Lefedve, lassú tűzön az egészet puhára pároljuk, és rövid lével tálaljuk. (Ha szeretjük a zsíros ételeket, az olaj helyett süssünk ki 15 dkg felszeletelt és becakkozott füstölt szalonnát, és a zsírjában készítsük el a kolozsvári sertésbordát. Tálaláskor a ropogós szalonnaszeletekkel koronázhatjuk a tálat.)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.