Hozzávalók:
Elkészítés:
A besózott, késsel sűrűn bevagdosott hússzeleteket az olajban ropogósra sütjük, és félretesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával meghintjük, a többi fűszert bele-
tesszük, majd a húst visszarakjuk, és félpuhára pároljuk. Ekkor kerül bele a laskára vágott káposzta, a burgonya, a paprika meg a paradicsom (télen kávéskanálnyi paradicsompüré és a paprikakrém). Lefedve, lassú tűzön az egészet puhára pároljuk, és rövid lével tálaljuk. (Ha szeretjük a zsíros ételeket, az olaj helyett süssünk ki 15 dkg felszeletelt és becakkozott füstölt szalonnát, és a zsírjában készítsük el a kolozsvári sertésbordát. Tálaláskor a ropogós szalonnaszeletekkel koronázhatjuk a tálat.)