Kolbászhússal töltött dagadó recept

Hozzávalók:
- 90 dkg-os sertés dagadó
- 25 dkg darált sertés hús
- 1 jó púpos tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk csemege paprikakrém
Továbbá:
- 0,5 dl olaj
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A dagadót alaposan megtisztítjuk, és egy éles késsel felszúrjuk.
A töltelékhez a darált húst elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, paprikával és paprikakrémmel.
A tölteléket a dagadóba nyomkodjuk, a nyílást cérnával bevarrjuk.
Egy kis tálban az olajat elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, és ezzel jól bedörzsöljük kívülről a dagadót.
Egy tepsit kikenünk zsírral, belefektetjük a húst.
Lefedve 200 fokon kb. 1 órát puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva 180 fokon további 35 percet pirítjuk.
A pirítás alatt párszor meglocsoljuk a szaftjával.
Ha megsült, kiemeljük a zsírból, és hagyjuk kihűlni, ekkor egy éles késsel szépen szeletelhető lesz.
Tipp:
A hétvégén egy kis családi összejövetelre került sor nálunk. Az egyik főfogás ez volt. Már többször töltöttem dagadót, de most kolbászhúst került bele, amit mi kevertünk be. Nem véletlen a többes szám, mert Férjem is segített, hisz a felszúrás általában az Ő feladata. A töltelék összeállítása és a varrás pedig az enyém. Nem volt rettenetesen nagy darab, de pont elegendő. Krumplipürével, hordós savanyúsággal és édes körtebefőttel kínáltuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »