Kolbászhússal töltött dagadó recept
Hozzávalók:
- 90 dkg-os sertés dagadó
- 25 dkg darált sertés hús
- 1 jó púpos tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk csemege paprikakrém
Továbbá:
- 0,5 dl olaj
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A dagadót alaposan megtisztítjuk, és egy éles késsel felszúrjuk.
A töltelékhez a darált húst elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, paprikával és paprikakrémmel.
A tölteléket a dagadóba nyomkodjuk, a nyílást cérnával bevarrjuk.
Egy kis tálban az olajat elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, és ezzel jól bedörzsöljük kívülről a dagadót.
Egy tepsit kikenünk zsírral, belefektetjük a húst.
Lefedve 200 fokon kb. 1 órát puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva 180 fokon további 35 percet pirítjuk.
A pirítás alatt párszor meglocsoljuk a szaftjával.
Ha megsült, kiemeljük a zsírból, és hagyjuk kihűlni, ekkor egy éles késsel szépen szeletelhető lesz.
Tipp:
A hétvégén egy kis családi összejövetelre került sor nálunk. Az egyik főfogás ez volt. Már többször töltöttem dagadót, de most kolbászhúst került bele, amit mi kevertünk be. Nem véletlen a többes szám, mert Férjem is segített, hisz a felszúrás általában az Ő feladata. A töltelék összeállítása és a varrás pedig az enyém. Nem volt rettenetesen nagy darab, de pont elegendő. Krumplipürével, hordós savanyúsággal és édes körtebefőttel kínáltuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


