Kolbászhússal töltött dagadó recept

Hozzávalók:
- 90 dkg-os sertés dagadó
- 25 dkg darált sertés hús
- 1 jó púpos tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 tk házi fokhagymakrém
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk csemege paprikakrém
Továbbá:
- 0,5 dl olaj
- 1 csapott kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A dagadót alaposan megtisztítjuk, és egy éles késsel felszúrjuk.
A töltelékhez a darált húst elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, paprikával és paprikakrémmel.
A tölteléket a dagadóba nyomkodjuk, a nyílást cérnával bevarrjuk.
Egy kis tálban az olajat elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, és ezzel jól bedörzsöljük kívülről a dagadót.
Egy tepsit kikenünk zsírral, belefektetjük a húst.
Lefedve 200 fokon kb. 1 órát puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva 180 fokon további 35 percet pirítjuk.
A pirítás alatt párszor meglocsoljuk a szaftjával.
Ha megsült, kiemeljük a zsírból, és hagyjuk kihűlni, ekkor egy éles késsel szépen szeletelhető lesz.
Tipp:
A hétvégén egy kis családi összejövetelre került sor nálunk. Az egyik főfogás ez volt. Már többször töltöttem dagadót, de most kolbászhúst került bele, amit mi kevertünk be. Nem véletlen a többes szám, mert Férjem is segített, hisz a felszúrás általában az Ő feladata. A töltelék összeállítása és a varrás pedig az enyém. Nem volt rettenetesen nagy darab, de pont elegendő. Krumplipürével, hordós savanyúsággal és édes körtebefőttel kínáltuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »