Kolbászhússal töltött dagadó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 90 dkg-os sertés dagadó
  • 25 dkg darált sertés hús
  • 1 jó púpos tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 tk házi fokhagymakrém
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk csemege paprikakrém

Továbbá:

  • 0,5 dl olaj
  • 1 csapott kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 2 ek zsír

Elkészítése:

A dagadót alaposan megtisztítjuk, és egy éles késsel felszúrjuk.

A töltelékhez a darált húst elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, paprikával és paprikakrémmel.

A tölteléket a dagadóba nyomkodjuk, a nyílást cérnával bevarrjuk.

Egy kis tálban az olajat elkeverjük a sóval, borssal, fokhagymakrémmel, és ezzel jól bedörzsöljük kívülről a dagadót.

Egy tepsit kikenünk zsírral, belefektetjük a húst.

Lefedve 200 fokon kb. 1 órát puhítjuk, majd a fedőt eltávolítva 180 fokon további 35 percet pirítjuk.

A pirítás alatt párszor meglocsoljuk a szaftjával.

Ha megsült, kiemeljük a zsírból, és hagyjuk kihűlni, ekkor egy éles késsel szépen szeletelhető lesz.

Tipp:

A hétvégén egy kis családi összejövetelre került sor nálunk. Az egyik főfogás ez volt. Már többször töltöttem dagadót, de most kolbászhúst került bele, amit mi kevertünk be. Nem véletlen a többes szám, mert Férjem is segített, hisz a felszúrás általában az Ő feladata. A töltelék összeállítása és a varrás pedig az enyém. Nem volt rettenetesen nagy darab, de pont elegendő. Krumplipürével, hordós savanyúsággal és édes körtebefőttel kínáltuk.