Kocsonya recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
260 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg kocsonyahús (fagyasztott)
- 1 csülök
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 10 szem bors
- 2 szál sárgarépa
- 2 chili paprika
- 5 szem szegfűbors
- 1 tk só
Elkészítése:
A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk.
Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük róla. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szegfűborsot, a chili paprikát, a sárgarépát (egészben), a vöröshagymát és fokhagymát. Ekkor már a tüzet mérsékeljük alatta annyira, hogy épp csak gyöngyözve forrjon.
Fedő nélkül kb. 3,5 órán keresztül főzzük. Ha kész, a hús a csontokról leválik majd.
Egy tálcára szedjük a húsokat, és ha már kihűlt, kiszedjük a csontokat. A húsokat tányérokba osztjuk, elrendezzük, és rászedjük a kocsonyalét. Hűvös helyre tesszük, amíg megdermed.
Ha megdermedt, fogyasztható.
Tipp:
Citrommal, és ecetes tormával kínálhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.