Kocsonya recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg kocsonyahús (fagyasztott)
- 1 csülök
- 2 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 10 szem bors
- 2 szál sárgarépa
- 2 chili paprika
- 5 szem szegfűbors
- 1 tk só
Elkészítése:
A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk.
Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük róla. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szegfűborsot, a chili paprikát, a sárgarépát (egészben), a vöröshagymát és fokhagymát. Ekkor már a tüzet mérsékeljük alatta annyira, hogy épp csak gyöngyözve forrjon.
Fedő nélkül kb. 3,5 órán keresztül főzzük. Ha kész, a hús a csontokról leválik majd.
Egy tálcára szedjük a húsokat, és ha már kihűlt, kiszedjük a csontokat. A húsokat tányérokba osztjuk, elrendezzük, és rászedjük a kocsonyalét. Hűvös helyre tesszük, amíg megdermed.
Ha megdermedt, fogyasztható.
Tipp:
Citrommal, és ecetes tormával kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »