Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kocsonya recept

Kocsonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
260 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg kocsonyahús (fagyasztott)
    • 1 csülök
    • 2 fej vöröshagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 10 szem bors
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 chili paprika
    • 5 szem szegfűbors
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk.

    Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük róla. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szegfűborsot, a chili paprikát, a sárgarépát (egészben), a vöröshagymát és fokhagymát. Ekkor már a tüzet mérsékeljük alatta annyira, hogy épp csak gyöngyözve forrjon.

    Fedő nélkül kb. 3,5 órán keresztül főzzük. Ha kész, a hús a csontokról leválik majd.

    Egy tálcára szedjük a húsokat, és ha már kihűlt, kiszedjük a csontokat. A húsokat tányérokba osztjuk, elrendezzük, és rászedjük a kocsonyalét. Hűvös helyre tesszük, amíg megdermed.

    Ha megdermedt, fogyasztható.

    Tipp:

    Citrommal, és ecetes tormával kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá