Kocsonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
260 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kocsonyahús (fagyasztott)
  • 1 csülök
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 szem bors
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 chili paprika
  • 5 szem szegfűbors
  • 1 tk só

Elkészítése:

A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk.

Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük róla. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szegfűborsot, a chili paprikát, a sárgarépát (egészben), a vöröshagymát és fokhagymát. Ekkor már a tüzet mérsékeljük alatta annyira, hogy épp csak gyöngyözve forrjon.

Fedő nélkül kb. 3,5 órán keresztül főzzük. Ha kész, a hús a csontokról leválik majd.

Egy tálcára szedjük a húsokat, és ha már kihűlt, kiszedjük a csontokat. A húsokat tányérokba osztjuk, elrendezzük, és rászedjük a kocsonyalét. Hűvös helyre tesszük, amíg megdermed.

Ha megdermedt, fogyasztható.

Tipp:

Citrommal, és ecetes tormával kínálhatjuk.